Meteen naar de content

Nederlands en Duits bedrijf krijgen innovatievoucher voor samenwerking

Het Nederlandse Mat-Tech en Duitse MaTeck gaan samen technologie ontwikkelen voor de Einstein Telescope, met steun van een Innovatievoucher van € 50.000 uit het project Einstein Telescope to Small and Medium-Sized Enterprises (ET2SMEs) van Interreg EMR.

De bedrijven gaan gezamenlijk nieuwe technologie ontwikkelen voor het verbinden van silicium onderdelen aan andere onderdelen van silicium en van aluminium en koper. Deze verbindingen zijn relevant voor de samenstelling van de spiegels van de Einstein Telescope en moeten geschikt zijn voor de extreme omstandigheden die daar gelden, zoals een temperatuur van tientallen graden onder het nul en een vacuüm ruimte. MaTeck zal haar expertise inzetten voor het produceren, polijsten en meten van de te verbinden delen. Mat-Tech zal de verbindingstechnologie voor haar rekening nemen en de analyse van de verbinding uitvoeren.

Over de Einstein Telescope

De Einstein Telescope is een wetenschappelijk observatorium van wereldklasse om zwaartekrachtsgolven te detecteren. De Euregio Maas-Rijn is één van de regio’s die in aanmerking komt voor de huisvesting van deze grootschalige ondergrondse onderzoeksfaciliteit. Er wordt al volop ontwikkeld aan de technologie en hier liggen duurzame kansen voor bedrijven. Mat-Tech en MaTeck hebben deze kans verzilverd en zullen de toegekende financiering gebruiken voor de ontwikkeling van hun innoverende technologie.

Lees meer over de Innovatievouchers

Deel dit artikel