Meteen naar de content

Vernieuwde pop-up expo debuteert op Nerdland

Een beter podium voor de vernieuwde pop-up expo met de film over de Einstein Telescope hadden we ons niet kunnen wensen. Het festival Nerdland in het Vlaamse Wachtebeke had recent de primeur om de ‘gepimpte’ en in een internationaal jasje gestoken expo te laten zien. De film is in vier talen ingesproken en de informatiewanden zijn geactualiseerd. Plaats van handeling op het festivalterrein was de tent van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) Vlaanderen.

Dat veel van de ruim 20.000 bezoekers al hadden gehoord over de plannen de Einstein Telescope in de grensregio van België, Nederland en Duitsland te bouwen, was te danken aan een podcast hierover, die een jaar eerder tijdens de eerste editie van Nerdland was gelanceerd. Voor een verse update bij de film zorgden enthousiaste projectmedewerkers en medewerkers van POM Limburg.

Het projectbureau Einstein Telescope EMR leent de pop-up expo in principe gratis uit aan organisatoren van evenementen met een Einstein Telescope-connectie. De kosten van transport en opbouw komen wel voor rekening van de organisatie.

Deel dit artikel