Meteen naar de content

Guido Derks verruilt projectbureau ET voor Noord-Brabant

Directeur Guido Derks van het projectbureau Einstein Telescope EMR stopt aan het einde van jaar als kwartiermaker en directeur van het projectbureau. Hij wordt de nieuwe provinciesecretaris van de provincie Noord-Brabant (NL) en daarmee de hoogste ambtenaar van die provincie.

Guido Derks vormt nu nog met Stan Bentvelsen de directie van het projectbureau. Stan Bentvelsen is vanuit Nikhef de wetenschappelijke aanjager; Guido Derks is verantwoordelijk voor de ruimtelijke- en omgevingsaspecten. Het is nog onbekend wie de opvolger van Guido Derks wordt. 

Guido Derks: “Het was geen gemakkelijk besluit, want we hebben in het projectbureau de komende jaren nog veel te doen op weg naar een sterk bidbook. Anderzijds is de samenwerking vanuit de drie landen en tussen alle disciplines steeds vanzelfsprekender geworden. Sinds de start van het projectbureau in januari van dit jaar hebben onze mensen al gigantisch veel op de rails gezet. Met de ondertekening van de intentieverklaring op weg een gezamenlijke kandidatuur, tijdens de ministersconferentie op 26 september in Brussel, is in feite een einde gekomen aan de kwartiersmakersperiode. Dit is dan een min of meer logisch moment om het stokje over te dragen. De Einstein Telescope loslaten, zal nog best lastig worden. Het is en blijft een magisch project met heel veel kansen voor de hele euregio en voor de landen die meedoen.”

Stan Bentvelsen: “Natuurlijk is het voor ons projectbureau jammer dat Guido iets anders gaat doen, maar laat ik hem vooral eerst feliciteren met zijn nieuwe baan. Het is ongelofelijk wat onder Guido’s leiding binnen anderhalf jaar uit de grond is gestampt en hoe het projectbureau tot één team is gegroeid. Op dat stevig fundament kunnen we verder. En in Noord-Brabant mogen ze zich in hun handen wrijven met komst van Guido.”

Deel dit artikel