Meteen naar de content

Science, Shared-studenten duiken in uitleg Einstein Telescope

Wetenschap, ingewikkeld? Masterstudenten en promovendi van de KU Leuven gingen de uitdaging aan om hun onderwerpen begrijpelijk uit te leggen. De Einstein Telescope bleek een populair thema.

Kunnen we wetenschap begrijpelijk presenteren? Dat was de kernvraag waarmee masterstudenten en promovendi (PhD’s) van de KU Leuven recent aan de slag gingen in het vak ‘Science, Shared’. Het vak maakt onderdeel uit van de cursus Science Communication and Outreach van de universiteit.

Van alle beschikbare onderwerpen was er het meeste enthousiasme om met de Einstein Telescope aan de slag te gaan. Maar liefst 5 van de 39 groepen studenten bogen zich vanuit diverse invalshoeken over het toekomstige observatorium voor zwaartekrachtsgolven. Dat leverde onder andere dit mooie filmpje op met als titel ‘1 Minute Einstein Telescope’ (YouTube, Engelstalig).

Deel dit artikel