Meteen naar de content

Einstein Telescope voor bedrijven

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van de Einstein Telescope? Om innovatie en versnelde ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Einstein Telescope te stimuleren, bestaan er diverse projecten en programma’s voor bedrijven.

Technologiedomeinen

De bouw en exploitatie van de Einstein Telescope vereisen veel vooruitgang op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en nieuwe technologische ontwikkelingen. Veel van de benodigde innovaties zullen voortbouwen op het onderzoek dat al is uitgevoerd bij LIGO (Verenigde Staten), VIRGO (Italië), KAGRA (Japan) en andere soortgelijke faciliteiten. Voor de daadwerkelijke constructie van de Einstein Telescope – in het bijzonder de instrumentatie – zijn technologiedomeinen gedefinieerd die verder worden ontwikkeld door onderzoek en innovatie.

Betrokken bedrijven

Veel bedrijven in de Euregio Maas-Rijn hebben hun betrokkenheid bij de Einstein Telescope al getoond. Samen vormen ze het ET ecosysteem.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de regelingen of de samenwerkingsmogelijkheden verkennen? Neem contact op met een aanspreekpunt in uw regio.

Nederland

België / Vlaanderen

België / Wallonië