Meteen naar de content

Vierde bijeenkomst Industrial Advisory Board

Op donderdag 10 november kwamen 110 aanwezigen uit de industrie en de wetenschap samen tijdens de Einstein Telescope-EMR Industrial Advisory Board (IAB) in Luik.

Het grensgebied van Nederland, België en Duitsland (de Euregio Maas-Rijn) is een veelbelovende locatie voor de toekomstige Europese Einstein Telescope, een geavanceerd ondergronds observatorium voor zwaartekrachtsgolven. Wetenschap, industrie en regeringen in de regio werken samen aan een formeel bod om de Einstein-telescoop te huisvesten. Dit biedt veel mogelijkheden voor wetenschappelijke en industriële innovatie en samenwerking.

Als onderdeel van hun projecten E-TEST, ETpathfinder en ET2SMEs organiseren de Einstein Telescope partners in de EMR twee keer per jaar een industriële adviesraad. De vierde IAB-vergadering in Luik werd goed bezocht, met 110 aanwezigen die leerden over kansen voor bedrijven, het project- en financieringsecosysteem, uitdagingen en aanbestedingen van de aangesloten projecten. Natuurlijk was er volop gelegenheid om te netwerken met andere deelnemers.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die de Einstein Telescope te bieden heeft? Kijk dan op de websites van de specifieke projecten:

Of neem contact op via ons contactformulier.

Deel dit artikel