Meteen naar de content

Brusselse netwerkbijeenkomst met Einstein Telescope-tintje

De Einstein Telescope stond in het voetlicht tijdens een netwerkbijeenkomst van de Nederlandse Provincie Limburg in Brussel op 10 januari.

Elk half jaar organiseert de Nederlandse Provincie Limburg in Brussel een netwerkbijeenkomst “voor iedereen met affiniteit met Limburg”, zoals Gouverneur van de Provincie Emile Roemer de avond opende.

Roemer, in Brussel voor gesprekken met Belgische partners en bestuurders, benadrukte in zijn toespraak de noodzaak van grensoverschrijdende samenwerking aan onderwerpen van gezamenlijk belang. Als aansprekend voorbeeld daarvan was het Einstein Telescope-project gekozen als thema van de avond.

“Als we samenwerken met onze buurlanden, kunnen we het wetenschappelijke topproject Einstein Telescope naar onze grensregio halen”, zei de Gouverneur in zijn toespraak. “Dat is een fantastische kans voor de wetenschap én voor de mensen in de streek.” De bouw en exploitatie van Einstein Telescope zou zorgen voor allerlei vormen van werkgelegenheid en geeft het grensgebied steun in de rug om verder uit te groeien tot een van de belangrijkste kennisregio’s van Europa.

Deel dit artikel