Meteen naar de content

Einstein Telescope presenteert voortgang in Brussel

Op 10 januari kwamen onderzoekers, bedrijven en overheidsvertegenwoordigers samen bij onderzoeksfinancier FWO in Brussel om te praten over de voortgang van het project Einstein Telescope in de Euregio Maas-Rijn.

Einstein Telescope leeft in België, Nederland en Duitsland, blijkt tijdens een bijeenkomst over het baanbrekende observatorium in Brussel. Meer dan veertig vertegenwoordigers van kennisinstellingen, landelijke en regionale overheden, de Euregio Maas-Rijn en ontwikkelingsmaatschappijen uit de drie landen praatten elkaar op 10 januari bij over de voortgang in het project.

Na een welkomstwoord door gastheer Hans Plets, projectleider voor Einstein Telescope in Vlaanderen gaven de Nederlandse kwartiermakers Guido Derks en Stan Bentvelsen een terugblik op de stappen die het afgelopen jaar zijn genomen binnen het project. Daarnaast zetten ze de stappen uit op weg naar een gezamenlijk bid book voor de Einstein Telescope in de Euregio Maas-Rijn.

Naast een plenair gedeelte waren er ook parallelsessies over R&D en perspectieven voor samenwerking met het bedrijfsleven, planologisch en geologisch onderzoek, en grensoverschrijdende communicatie met partners en bewoners in de Euregio. De algemene conclusie van de voortgangsdag door Hans Plets: “dit wordt het jaar van de handen ineenslaan om samen een sterk bid book te maken om Einstein Telescope te huisvesten in onze drie landen!”

Deel dit artikel