Meteen naar de content

Einstein Telescope bezoekt Nano Conference Dortmund

Op 23 en 24 mei bezocht het Einstein Telescope-team de NRW Nano Conference in Dortmund, de grootste beurs op het gebied van nanotechnologie en geavanceerde materialen van Duitsland. Het team presenteerde de Einstein Telescope onder andere aan minister van economische zaken Mona Neubaur van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

“Voor de Einstein Telescope hebben we allerlei toepassingen op het gebied van nanotechnologie nodig”, vertelt Jorg van der Meij van de investeringsmaatschappij LIOF in Nederlands Limburg, die binnen het team van de Einstein Telescope verantwoordelijk is voor het thema valorisatie. “Toen onze partner NWMP ons uitnodigde voor de Nano Conference, hoefden we dus niet lang te denken. Via de beursvloer bij de conferentie stonden we in contact met zo’n 350 vertegenwoordigers van bedrijven, onderzoekers en beleidsmakers.”

De samenwerkende euregionale business developers van ET2SMEs bezochten de Nano Conference om bezoekers te inspireren en enthousiasmeren voor de Einstein Telescope. Dat observatorium voor zwaartekrachtsgolven moet tien keer gevoeliger worden dan zijn voorgangers, en vormt een kans voor bedrijven om de grenzen van hun techniek te verleggen. De ervaring uit andere Big Science-projecten zoals het Europese deeltjeslab CERN is dat die technieken vervolgens ook kunnen worden toegepast buiten de wetenschap.

De Einstein Telescope-aanwezigheid op de Nano Conference werd georganiseerd door vertegenwoordigers van LIOF, NWMP, AGIT, Université de Liège, POM Limburg en Nikhef. Einstein Telescope in de Euregio Maas-Rijn heeft verschillende samenwerkingen met het bedrijfsleven in de programma’s ET2SMEs en E-TEST.

Einstein Telescope stand bij de Nano Conference in Dortmund 2023.

Deel dit artikel