Meteen naar de content

Bijpraten met gemeenten over jongste ontwikkelingen

De vier burgemeesters, een aantal wethouders en ambtelijke ondersteuners uit Voeren (België) en aan Nederlandse kant Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals zijn deze week bijgepraat over de ontwikkelingen rond de Einstein Telescope. Deze gemeenten liggen in het (Nederlandstalige) deel van het zoekgebied voor geschikte locaties voor het ondergronds observatorium.  

In de presentaties van Guido Derks en Guid Bartholomee van het projectbureau Einstein Telescope werd benadrukt dat de onderzoeken die de komende jaren lopen uiteindelijk bepalend zijn voor de haalbaarheid van de bouw van de Einstein Telescope in het grensgebied van de Euregio Maas-Rijn. Bij die onderzoeken spelen, naast de geschiktheid van de bodem en tal van bouwtechnische aspecten, ook de natuur, het landschap en de omgeving een cruciale rol. Ook is gesproken over de manier waarop de inwoners van de gemeenten op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

Op de foto bij de ET Pathfinder in Maastricht (v.l.n.r.) de burgemeesters Joris Gaens (Voeren), Alain Krijnen (Eijsden-Margraten), Nicole Ramaekers (Gulpen-Wittem) en Harry Leunessen (Vaals).

Deel dit artikel