Meteen naar de content

Bezoek van ambassadeurs

De kansen die de Einstein Telescope biedt, vooral ook voor de Euregio Maas-Rijn. Dat was een van thema’s tijdens het bezoek van de Duitse ambassadeur in Nederland en van zijn Nederlandse collega in Duitsland aan het projectbureau Einstein Telescope en aan de ET Pathfinder.

De Duitse ambassadeur Cyrill Jean Nunn en de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, Ronald van Roeden, lieten zich hierover uitgebreid informeren tijdens hun werkbezoek aan de grensregio.

Over de ET Pathfinder als R&D-center voor de Einstein Telescope en over die telescoop zelf, gaven universitair docent Gideon Koekoek (Universiteit Maastricht), professor Achim Stahl (RWTH Aken) en Guido Derks (directeur projectbureau Einstein Telescope) tekst en uitleg. De kansen voor deze euregio en het belang van de samenwerking over de grenzen stonden daarin centraal.

Foto v.l.n.r.: Guido Derks, ambassadeur Ronald van Roeden, Achim Stahl, Gideon Koekoek en ambassadeur Cyrill Jean Nunn.

Deel dit artikel