Meteen naar de content

Grenzeloos Bocageland nu officieel grensoverschrijdend landschapspark

Het grensoverschrijdend landelijk gebied van het Vlaamse Voeren, de Waalse gemeenten Dalhem, Plombières en Aubel en de Nederlands-Limburgse gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals krijgt de officiële status van grensoverschrijdend landschapspark. De naam: Grenzeloos Bocageland.

Dat heeft de Vlaamse minister Zumal Demir vrijdag 13 oktober bekendgemaakt. Aan deze erkenning zijn ook financiële middelen verbonden om de ambities van het landschapspark de komende jaren mogelijk te maken.

Niet alleen voor de zestig organisaties achter dit initiatief, maar ook voor het projectbureau Einstein Telescope EMR is dit goed nieuws. Deze regio valt grotendeels samen met het zoekgebied voor de Einstein Telescope. Zoals het bocagelandschap gebaat is bij natuurlijke rust en weinig verstoring, zo heeft ook de Einstein Telescope een zo ruisvrij mogelijke omgeving nodig voor optimale metingen.

Lees ons recente interview met projectleider Ann-Sophie Debergh van Grenzeloos Bocageland over hoe beide initiatieven elkaar versterken.

Deel dit artikel