Meteen naar de content

Miljoenensteun van Duitse Bondsdag voor Einstein Telescope

De Duitse Bondsdag heeft op 17 november besloten om 9 miljoen euro uit te trekken de planning en haalbaarheidsstudie naar de komst van de Einstein Telescope. Dat meldt het Duitse SPD Bondsdaglid Ye-One Rhie in een persstatement. Er is voor 2024 3 miljoen euro gereserveerd en voor 2025/2026 6 miljoen euro.

“De Euregio Maas-Rijn in het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland is de meest waarschijnlijke en beste locatie voor de Einstein Telescoop. Als lid van de Bondsdag in deze regio ben ik zeer verheugd over de steun van de Duitse Bondsdag voor dit wereldwijd belangrijke onderzoeksproject. Dankzij het uitstekende wetenschaps- en onderzoekslandschap en de euregionale ligging biedt de Euregio Maas-Rijn optimale omstandigheden voor baanbrekend Europees onderzoek zoals de Einstein Telescope”, zegt Rhie in haar statement.

Deel dit artikel