Meteen naar de content

Met Luxemburg nu de hele Benelux achter de Einstein Telescope

De premiers van de Benelux-landen en van Noordrijn-Westfalen hebben uitgesproken zich sterk te maken voor de kandidatuur van de Euregio Maas-Rijn om de Einstein Telescope te huisvesten. Nieuw daarbij is de expliciet uitgesproken steun vanuit Luxemburg bij monde van minister-president Luc Frieden.

Dit werd bekend tijdens de Benelux Top op 29 november 2023 in Rotterdam. Deze tiende top werd gehouden onder voorzitterschap van Nederland.

De Einstein Telescope is een van de concrete projecten die op engagement en steun vanuit de drie landen en vanuit Noordrijn-Westfalen mogen rekenen op het hoogste bestuurlijke niveau. En waar eerder al veel positieve belangstelling vanuit Luxemburg bestond, is dat nu omgezet in de officiële toezegging zich met de partners sterk te maken voor de kandidatuur.

In dezelfde geest herhaalden de Benelux-landen via Eerste Minister De Croo (België), minister-president Rutte (Nederland) en hun Luxemburgse collega Frieden hun voornemen om hun samenwerking met alle regio’s die grenzen aan de Benelux verder te ontwikkelen en erin te investeren. Minister-president Wüst van Noordrijn-Westfalen sloot zich daar graag bij aan.

De vier premiers en het college van secretarissen-generaal van de Benelux Unie
Deel dit artikel