Meteen naar de content

Zwarte gaten-special New Scientist NL duikt in zwaartekrachtsgolven met Einstein Telescope

In een speciale uitgave van het magazine New Scientist NL leer je alles over zwarte gaten en hoe we die kunnen bestuderen met de Einstein Telescope. De special wordt verspreid als bijlage bij de New Scientist van mei en is gratis te downloaden als pdf.

Infographic over de Einstein Telescope - New Scientist NL
Infographic over de Einstein Telescope – New Scientist NL

Centraal in de special staat een uitgebreide infographic over de Einstein Telescope. Ook wetenschappelijk directeur Stan Bentvelsen van het projectbureau voor de Einstein Telescope in de Euregio Maas-Rijn komt aan het woord. Hij vertelt waarom onderzoekers, bedrijven en overheden zo geïnteresseerd zijn in een instrument om zwarte gaten te bestuderen. Van de oorsprong van zwarte gaten en het heelal vlak na de oerknal tot precisietechniek voor de industrie, de Einstein Telescope heeft viel te bieden.

Interview over de Einstein Telescope met Stan Bentvelsen - New Scientist NL
Interview over de Einstein Telescope met Stan Bentvelsen – New Scientist NL

En meer…

Wil je meer weten? De special bevat interviews met wetenschappers over de eerste foto’s van zwarte gaten, een brief met een prangende vraag aan Einstein en vertelt over de tentoonstellingen in het nieuwe Einstein Telescope Education Center en in Museum Boerhaave in Leiden. Download hem nu en duik samen met ons in de zwarte gaten!

Deel dit artikel