Meteen naar de content

Extra boring in gemeente Lontzen

Met een boring in de gemeente Lontzen in het Duitstalige deel van België wordt de boorcampagne voor de Einstein Telescope uitgebreid tot in totaal twaalf boringen.

De locatie van die boring is in het buitengebied van het dorp Herbesthal in de gemeente Lontzen. Het Projectbureau Einstein Telescope EMR heeft met de gemeente en eigenaar NMBS de benodigde toestemming en afspraken gemaakt.

Het boormaterieel is inmiddels ter plekke. De extra boring start op 10 juni en duurt inclusief het opbouwen en afbreken tot – volgens planning – 8 augustus. Een boring in de regio Lontzen stond al in een voorlopig schema voor een tweede boorcampagne. Deels vanwege praktische redenen is die nu naar voren gehaald. Zo is er vanwege de vele regen in de afgelopen maand geschoven in het schema. Bovendien kwam boorcapaciteit vrij door het verschuiven van de aanvankelijk in mei geplande boring op de parkeerplaats van het Vijlenerbos naar een later tijdstip.

Boring in Hombourg eerder dit jaar
Deel dit artikel