Meteen naar de content

Einstein Telescope in regeerakkoord NRW

De regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat lobbyen voor de Einstein Telescope in het grensgebied van Duitsland, België en Nederland. Daarbij zullen ze ook aandringen op financiële steun van de federale regering in Duitsland. De politieke partijen CDU en Grüne hebben deze belofte opgenomen in het regeerakkoord dat zij in juni presenteerden.

Deze stap formaliseert de steun van de NRW-regering en versterkt de kansen voor de Einstein Telescope in de grensregio, de Euregio Maas-Rijn. Het bouwt voort op de unanieme steun die het parlement van de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) in november 2020

Duitsland investeert al in de Einstein Telescope, zowel vanuit de deelstaat als op federaal niveau. Het ministerie van Economie, Industrie, Klimaatbescherming en Energie van NRW draagt bij aan de projecten E-TEST en ET2SMEs. En het Bondsministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) financiert werkzaamheden aan de technologische aspecten van de volgende generatie zwaartekrachtsgolfdetectoren.

Lees meer:

Deel dit artikel