Meteen naar de content

Special Eos magazine over Einstein Telescope

Wat kunnen we leren van zwaartekrachtsgolven? Hoeveel meer van die botsingen in het heelal horen we met het nieuwe observatorium Einstein Telescope? En komt die onderzoeksinstallatie ook echt in het grensgebied van Nederland, België en Duitsland? Het Belgische wetenschapsmagazine Eos schreef een speciale uitgave over de Einstein Telescope en alles wat daarbij komt kijken.

“Je kan dit baanbrekende project vergelijken met de oprichting van een tweede CERN, maar dan in onze achtertuin”, schrijft Eos op haar website. Wetenschap op dat niveau verdient aandacht, vond het blad. Samen met het Vlaams Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (de Vlaamse coördinator van de voorstudies voor het observatorium) werd daarom een special over de Einstein Telescope op poten gezet, met artikelen over de techniek, de wetenschappelijke ontdekkingen én het werk om het observatorium naar Euregio Maas-Rijn te halen.

  • Einstein Telescope-onderzoeker van het eerste uur Jo van den Brand vertelt in dit artikel (pdf) over de fantastische nauwkeurigheid van het instrument.
  • Benieuwd naar meer? Koop dan de EOS-special Trilling in de ruimtetijd
Deel dit artikel