Meteen naar de content

Alles willen weten over de Einstein Telescope

De belangstelling voor de Einstein Telescope is ook onder jongeren groot. De een is geïnteresseerd in de wetenschappelijke aspecten van het ondergronds observatorium, de ander wil alles weten over de bouw en nummer drie ziet zichzelf hier over tien jaar al werken als data-analist, onderhoudsmonteur of als natuurkundige.

Zo ook leerlingen van basisschool Keerkring in Cadier en Keer recent te gast van L1 in het Europees Parlement in Brussel. De Einstein Telescope was een van de onderwerpen op hun programma. Natuurkundige Gideon Koekoek van de Universiteit Maastricht was meegereisd om de leerlingen uit te leggen wat de Einstein Telescope is en hoe het apparaat werkt dat zwaartekrachtsgolven moet meten. En vooral ook: welke interessante kansen zijn er straks voor kids die nu nog op de basisschool zitten? De nieuwsgierigheid en het enthousiasme waren groot. En niet alleen van deze groep leerlingen uit Cadier en Keer. Ook de Nederlandse europarlementariër Jeroen Lenaers wilde meer weten over de Einstein Telescope.

Dit filmpje is een compilatie van de hele uitzending met nog andere onderwerpen, waarvoor dank aan L1 voor het beschikbaar stellen van het filmmateriaal.

Deel dit artikel