Meteen naar de content

Jarig Discovery Museum ‘on tour’ met aandacht voor Einstein Telescope

Zwaartekracht en de Einstein Telescope. Dat zijn twee belangrijke ingrediënten van de roadshow waarmee Discovery Museum de komende weken in zeven steden zijn 25-jarig bestaan viert.

De Discovery Bus tourt het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli met science shows, experimenten, workshops en zogenoemde ‘silent lezingen’ door (Nederlands) Limburg. Halteplaatsen zijn Kerkrade, Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond en Venlo. Ook bij de Duitse buren in Aken wordt het jubileumfeestje gevierd. Daarnaast laat Discovery Museum in een aantal steden, waaronder Weert, bezoekers aan de hand van 3D-straattekeningen de wereld om hen heen ontdekken.

Discovery Museum in Kerkrade laat zijn bezoekers al 25 jaar zien wat de invloed van wetenschap en techniek op ons dagelijks leven is. Daarbij is er veel aandacht voor zwaartekracht en voor de Einstein Telescope. Beide onderwerpen staan tijdens de roadshow centraal in de ‘silent lezingen’.

Het interactieve belevenismuseum is een kwart eeuw geleden gestart met het tonen van de industriële geschiedenis van de (Nederlandse) provincie Limburg. De afgelopen 25 jaar wisten ongeveer 2 miljoen bezoekers de weg naar het museum te vinden.

Bekijk hier programma, plaatsen en tijdstippen van de roadshow>

Deel dit artikel